In Articole recente

În data de 11 octombrie 2018, a avut loc la București, evenimentul „Masa rotundă națională privind Finanțarea eficienței energetice în România” organizat de către Comisia Europeană, în parteneriat cu Ministerul Energiei, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Ministerul Fondurilor Europene, Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei și Inițiativa ONU pentru finanțarea Mediului.

O primă conferință regională privind finanțarea eficienței energetice în România, Ungaria și Bulgaria a avut loc la București, la 1 februarie 2018. Acest eveniment a reunit 182 de participanți cu experiență în finanțarea eficienței energetice din partea sectorului financiar, a guvernelor naționale, a dezvoltatorilor de proiecte, a lanțului de aprovizionare pentru renovări termice și a agențiilor locale și regionale.

Desfășurată în spațiile cu destinație de conferințe ale hotelului Athénée Palace Hilton din București, manifestarea a avut ca obiectiv amorsarea unui dialog între principalele părți interesate din România cu privire la ameliorarea și stimularea accesului la finanțare pentru investițiile în eficiența energetică și la identificarea obiectivelor comune și a potențialelor îmbunătățiri care trebuie aduse actualului cadru de politici și practici comerciale. Masa rotundă destinată schimburilor de opinii și interacțiunii între participanți, a consacrat o generoasă perioadă de timp activităților structurate pe grupuri de lucru cu un număr redus de participanți. Temele avute în vedere în cadrul dezbaterilor din cele patru grupuri de lucru au fost (i) servicii integrate de renovare a locuințelor, (ii) eliminarea riscurilor asociate proiectelor privind eficiența energetică, (iii) reabilitarea energetică a clădirilor publice și (iv) eficiența energetică în sectorul IMM-urilor.

Invitat să participe la acest eveniment, Fondul Român pentru Eficiența Energiei a fost reprezentat de dr. ing. Mihai – Marius VORONCA, director executiv, care a participat la dezbaterile temei referitoare la reabilitarea energetică a clădirilor publice și ec. Adriana COVALCIC, director financiar și ec. Anca Mihaela FODI, analist financiar senior, care au participat la dezbaterile temei legate de eficiența energetică în sectorul IMM-urilor.

O a doua masă rotundă va fi organizată în luna ianuarie sau februarie 2019, pentru a da curs principalelor recomandări formulate în această primă sesiune.

Leave a Comment

Contacteaza-ne!

Not readable? Change text. captcha txt