In Articole recente

În perioada 10-14 iulie, lectorii FREE din cadrul proiectului Energy Efficiency for Energy Transition (EE4EE) participă la Școala de vară, activitate organizată în format fizic și online, pe platforma Energynomics, liderul acestui proiect.

Din partea FREE, lectorii vor fi prof. dr. Andrei Ceclan de la UTCN, Adrian Ghiță – Director Executiv FREE și dr. Corneliu Rotaru, expert eficiență energetică.

În continuarea conferințelor și sesiunilor de training desfășurate în cadrul proiectului EE4EE în cinci orașe din țară, în cadrul Școlii de vară lectorii vor furniza o nouă abordare a tematicilor predate, respectiv politici de eficiență energetică, finanțarea proiectelor de eficiență energetică și resurse regenerabile și prezentarea unor proiecte de succes. Lectorii se vor adresa studenților și practicienilor tineri din domeniile energetic sau conexe, interesați de o carieră în sectoarele energie, mediu, finanaciar-bancar, administrație publică, inovație, cercetare-dezvoltare.

Pentru aceasta activitate, lectorii au selectat din tematicile complexe și specializate un nucleu de informații de interes pentru un public tânăr și pentru categoriile de public nespecializate, adoptând un limbaj simplu, explicând conceptele-cheie și o metodolgie de structurare a unei gândiri analitice, care să permită sinteza obiectivelor și informațiilor din spațiul Uniunii Europene, transpunerea acestora la nivel național și estimarea impactului asupra diferitelor domenii din economia națională sau în plan individual.

Totodată într-o abordare deschisă și interactivă, lectorii vor prezenta rezultate ale unor proiecte implementate, vor furniza soluții practice pentru reducerea consumului energetic al consumatorilor și vor oferi îndrumări pentru un parcurs profesional atractiv în construirea unei cariere.

În afară de lectorii FREE, Școala de vară va aduce în fața cursanților profesioniști din spațiul public și privat al căror al căror discurs va debuta cu prezentarea propriului parcurs profesional, de la pregătirea academică până la depășirea obstacolelor în anii de experiență practică. Astfel Școala de vară va demonstra aplicabillitatea cunoștințelor dobândite în perioada de studii, a conceptelor pe care fiecare profesie le pune în practică și va facilita participanților accesul direct la poveștile de viață profesională ale lectorilor, precum și stabilirea unor premise de continuare a comunicării pentru un viitor mentorat sau integrare în piața muncii.

Școala de vară face parte din campania de conștientizare din cadrul proiectului ”Eficiență energetică pentru tranziție energetică” (EE4EE) organizată de Energynomics împreună cu Fondul Român pentru Eficiență Energiei (FREE) și Direcția pentru Eficiență Energetică din cadrul Ministerului Energiei (DEE). Proiectul este finanțat prin Norway Grants 2014 – 2021 și se desfășoară în perioada martie – decembrie 2023.

Leave a Comment

Contacteaza-ne!

Not readable? Change text. captcha txt