In Articole recente

Construire parc fotovoltaic pentru sistemele de alimentare cu apă comuna Albeștii de Argeș, judetul Argeș

La data de 6 mai 2022, Fondul Român pentru Eficiența Energiei a semnat cel de-al 48 lea contract de finanțare, în valoare de 78.736 dolari SUA. Beneficiarul proiectului este comuna Albeștii de Argeș, jud. Argeș, care a contractat împrumutul pentru a realiza un obiectiv investițional considerat prioritar pentru beneficiar, respectiv centrala electrică fotovoltaică cu puterea instalată totală de 73 kWp. Scopul investiției (care are o valoare totală de 98.420 dolari SUA) este de a asigura parțial, cu energie produsă cu sursă regenerabilă, consumul de energie electrică necesar pompării apei la nivelul unității administrativ teritoriale Albeștii de Argeș.

Decizia de realizare a investiției a fost luată în contextul prognozelor de creștere a prețului energiei electrice, precum și a tarifelor de transport și de distribuție a energiei electrice.

parc-fotovoltaic-albesti

78 736 $

Valoarea celui de-al 48-lea contract de finantare

73 kWp

Puterea instalată totală a centralei electrice fotovoltaice

45,5 tone/an

Cantitatea redusă de emisii CO2

Într-un contur de bilanț energetic care îi cuprinde pe Beneficiar și pe furnizorul acestuia, investiția permite realizarea de economii de costuri cu energia prin reducerea unei cantități de energie produsă pe bază de combustibili fosili de 21.667 USD/an cu aceeași cantitate de energie produsă prin valorificarea unei surse regenerabile de energie. Această măsură contribuie implicit la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră (cantitate redusă de emisii CO2 este de 45.5 tone/an).

Prin completarea portofoliului de proiecte cu investiția ce va fi realizată de comuna Albestii de Arges, valoarea totală a contractelor de finanțare încheiate de FREE ajunge la 28,5 milioane dolari SUA, contribuind la valoarea total a investițiilor de peste 100 milioane dolari SUA, realizate în 20 de ani de activitate FREE.

Leave a Comment

Contacteaza-ne!

Not readable? Change text. captcha txt