In Articole recente

Construire parc fotovoltaic pentru sistemele de alimentare cu apă comuna Movilița, judetul Vrancea

La data de 1 septembrie 2021, Fondul Român pentru Eficiența Energiei a semnat cel de-al 47 lea contract de finanțare, în valoare de  78.000 dolari SUA. Beneficiarul proiectului este comuna Movilița, jud. Vrancea, care a contractat împrumutul pentru realiza un obiectiv investițional considerat prioritar pentru beneficiar, respectiv două centrale electrice solare cu panouri fotovoltaice cu puterea instalată totală de 76,16 kWp. Scopul investiției (cu valoarea totală de 116.025 dolari SUA) este de a asigura parțial, cu energie produsă cu sursă regenerabilă, consumul de energie electrică necesar pompării apei la nivelul unității administrativ teritoriale Movilița.

Decizia de realizare a investiției a fost luată în contextul prognozelor de creștere a prețului energiei electrice, precum și a tarifelor de transport și de distribuție a energiei electrice.

movilita_stocare_apa
Capacitate de stocare apă de 300 mc

Într-un contur de bilanț energetic care îi cuprinde pe Beneficiar și pe furnizorul acestuia, investiția permite realizarea de economii de energie prin reducerea unei cantități de energie produsă pe bază de combustibili fosili (economiii combustibil primar 33,27 tep/an) cu aceeași cantitate de energie produsă prin valorificarea unei surse regenerabile de energie și contribuie, implicit, la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră (cantitate redusă de emisii CO2 116,97 tone/an).

Prin completarea portofoliului de proiecte cu investiția ce va fi realizată de comuna Movilița, valoarea totală a contractelor de finanțare încheiate de FREE ajunge la 28,4 milioane dolari SUA, contribuind la investitii totale de peste 100 milioane  dolari SUA realizate în aproape 20 de ani de activitate FREE.

78 000 $

Valoarea celui de-al 47-lea contract de finaintare

76,16 kWp

Puterea instalata totala a centralelor electrice cu panouri fotovoltaice

33,27 tep/an

Economii combustibil primar prin valorificarea unei surse regenerabile de energie

movilita_racordare_sen
Locul de racordare în SEN

Leave a Comment

Contacteaza-ne!

Not readable? Change text. captcha txt