In Articole recente
Sursa: https://alfaenergetic.ro/

În data de 08 aprilie 2020, Fondul Român pentru Eficiența Energiei a încheiat cel de al 44-lea contract de finanțare. Beneficiarul este Alfa Energetic ESCO S.R.L. Brănești, județul Ilfov, care a obținut un împrumut în valoare de 47.944 dolari SUA, pentru finanțarea unei investiții în valoare totală de 59.930 dolari SUA.

Sursa: https://alfaenergetic.ro/

Investiția are drept scop realizarea, în regim ESCO, a două centrale electrice solare cu panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică și a unei instalații cu pompe de căldură de tip aer – apă pentru producerea de energie termică pentru încălzire și apă caldă pentru consum.

Centralele electrice solare cu panouri fotovoltaice vor fi instalate, cu respectarea deplină a legislaţiei primare şi secundare aferente, în puncte de consum ale unităților administrativ – teritoriale (o școală gimnazială și o clădire în care se află sediul primăriei), în așa fel încât comunele vor putea iniția trecerea de la statutul de consumator de energie electrică la cel de prosumator.

Sursa: https://alfaenergetic.ro/

Instalația cu pompe de căldură va permite renunțarea la utilizarea combustibilului solid lemnos pentru încălzire, simultan cu creșterea confortului termic în clădirea școlii gimnaziale.

Investiția va conduce la obținerea unor economii de energie, estimate la circa 15 tep/an, reprezentând implicit reduceri anuale de emisii de bioxid de carbon, în valoare de 53 tone/an.

Cu acest cel de al 44 – lea contract de finanțare, volumul total de împrumuturi contractate de către Fondul Român pentru Eficiența Energiei a depășit valoarea de 27 milioane dolari SUA, pentru investiții care ajung la aproape 83 milioane dolari SUA.

Leave a Comment

Contacteaza-ne!

Not readable? Change text. captcha txt