In Articole recente

În data de 28 noiembrie 2019, Fondul Român pentru Eficiența Energiei a încheiat cel de al 43-lea contract de finanțare. Beneficiarul este Comuna Bălileşti, judeţul Argeş, care a obținut un împrumut în valoare de 120.717 dolari SUA, pentru finanțarea unei investiții în valoare totală de 150.897 dolari SUA.

Semnarea contractului de împrumut împreună cu domnul Victor Cătălin TURTURICĂ, primarul Comunei Bălilești, județul Argeș

Investiția are drept scop realizarea unor centrale fotovoltaice de 60 kWp conectate la reţeaua publică de energie electrică, prin utilizarea energiei solare ca resursă energetică și modernizarea iluminatului public în comuna Bălilești.

Două dintre centralele electrice solare cu panouri fotovoltaice vor fi instalate, cu respectarea deplină a legislaţiei primare şi secundare aferente, în puncte de consum ale unităţii administrativ – teritoriale (două şcoli gimnaziale), în aşa fel încât Comuna Bălileşti va putea iniţia trecerea de la statutul de consumator de energie electrică la cel de prosumator.

Investiția va conduce la obținerea unor economii de energie, estimate la circa 43 tep/an, reprezentând implicit reduceri anuale de emisii de bioxid de carbon, în valoare de 150 tone/an.

Cu acest cel de al 43 – lea contract de finanțare, volumul total de împrumuturi contractate de către Fondul Român pentru Eficiența Energiei însumează circa 27 milioane dolari SUA, pentru investiții care ajung la aproape 83 milioane dolari SUA.

Pentru întreg portofoliul de investiții realizate cu împrumuturile acordate de Fondul Român pentru Eficiența Energiei, economiile anuale de energie sunt estimate la circa 74.249 tep/an, reprezentând implicit reduceri anuale de emisii de bioxid de carbon, în valoare de 198.244 tone/an.

Leave a Comment

Contacteaza-ne!

Not readable? Change text. captcha txt