In Articole recente

În perioada 23 – 24 noiembrie 2018, a avut loc, sub egida Academiei Române de Științe Tehnice, cea de a XXIII -a ediție a Conferinței științifică națională cu participare internațională „Confereng 2018”.

Acest eveniment științific a fost organizat de către Universitatea „Constantin Brâncuși” și găzduită de Facultatea de Inginerie a universității din municipiul Târgu Jiu.

Lucrările acestei conferințe științifice de importanță națională și relevanță internațională au fost desfășurate după cele cinci secțiuni care au grupat un număr total de 81 de intervenții (program-confereng-2018-final):

  • Sisteme de control, electronică, tehnologia informației, securitate cibernetică;
  • Ingineria mediului și dezvoltare durabilă;
  • Inginerie energetică și electrică;
  • Inginerie mecanică, materiale și sisteme de producție;
  • Managementul calității.

Cei 57 de autori ai lucrărilor prezentate provin din 9 universități din România (Universitatea Politehnica București, Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu – Jiu, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Academia de Studii Economice din București, Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea din Oradea, Universitatea „Eftimie Murgu„ Reșița, Universitatea din Craiova, Universitatea din Petroșani) și 6 universități din străinătate (Universitatea Internațională din Travnik, Bosnia și Herțegovina, Universitatea de Mine și Geologie „Sfântul Ivan Rilski” din Sofia, Universitatea Tehnică din Gabrovo, ambele din Bulgaria, Kharkov Universitatea Națională de Științe Economice „Simon Kuznets” și Universitatea Națională Tehnică „Kharkiv Polytechic Institute”, ambele din Harkov, Ucraina și Universitatea Jade de Științe Aplicate din Wilhelmshaven,  Germania), 3 unități de învățământ liceal (Colegiul Național „Sfântul Sava”, Liceul „Dinu Lipatti” și Liceul „Gheorghe Asachi”, toate din București) și 5 unități economice din Românai și străinătate (Informatica Feroviară SA, București, Silcotub Călărași, Assarel Medet JSC Bulgaria, Company JP Srbijašume SG Toplica Kursumlija Serbia, Empire of Metals Harkov Ucraina).

Invitat să participe la eveniment, reprezentantul Fondului Român pentru Eficiența Energiei, dr. ing. Mihai – Marius VORONCA, director executiv, a susținut în cadrul sesiunii în plen prezentarea intitulată „Finanțarea prosumatorilor (producători și, concomitent, consumatori)ˮ.

Fondul Român pentru Eficiența Energiei mulțumește pe această cale conducerii Facultății de Inginerie din cadrul Universității „Constantin Brâncuși”, prof. dr. ing. Mihai CRUCERU, decan, pentru invitația adresată și pentru onoarea acordată reprezentantului Fondului, aceea de a fi fost unicul vorbitor al sesiunii în plen, a acestei, devenite deja tradiționale, manifestări științifice naționale cu participare internațională.

 

Leave a Comment

Contacteaza-ne!

Not readable? Change text. captcha txt